torsdag, oktober 02, 2008

Vi behöver hjälp från er!

Vi har en liten fråga som vi hoppas att ni som är inne eller har varit inne i husbyggarsvängen kan hjälpa oss med.

Vår "stomresningskille" som jag berömde i ett tidigare inlägg har nu visat sin rätta sida och har skickat oss en räkning som överstiger det som vi har kommit överens om med den härliga motiveringen att han gjorde ett sånt bra arbete !!! Tänk om jag kunde gå till min chef och säga att denna vecka har jag gjort ett sånt bra jobb så jag skulle vilja ha en 20 - 30 000 mer denna månad! Jag blir bara så trött och ledsen på detta speciellt eftersom vi tyckte att de gjorde ett bra arbete, de fick tom två flaskor wiskey som tack för arbetet.

Vår fråga till er är:
Hur mycket tid är rimligt av en snickare att debitera för ihopplockning av de verktyg och dylikt som han ska använda för att kunna utföra sitt arbete?

Jag hoppas verkligen att ni som är inne och läser här kan hjälpa oss med denna fråga för det kan ju inte vara rimligt med hur många timmar som helst för detta arbete.

Tack på förhand!
Ulrika

5 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej!

Detta låter ju helt sjukt!!! Självklart så avser offerten att arbetet är bra utfört och priset skall vara fast. Konsumentköplagen reglerar dessa avtal:

Hantverkaren:
* ska utföra tjänsten fackmässigt
* ska ställa sin sakkunskap och yrkeserfarenhet till ditt förfogande
* ska ta till vara dina intressen
* ska avråda dig från att få en tjänst utförd som inte är av ekonomisk nytta för digfår inte välja ett onödigt dyrt sätt att utföra tjänsten bör ge råd om förberedande arbeten du kan göra själv

Om priset:
* överenskommet pris får inte ändras
* ungefärligt pris får inte överskridas med mer än 15 procent
försök få skriftlig prisuppgift
* du har rätt till specificerad räkning om du begär det
* du ska betala när näringsidkaren begär det, sedan jobbet är väl utfört
* moms ska ingå i priset

Hänvisa till lagen och betala enbart avtalat pris!
Lycka till!
//Charlotta.

Maria sa...

Men det här låter ju helt sjukt!

Ett överenskommet pris är det som gäller om inte det tillkommit något på vägen som man tillsammans kommit överens om och fått ett nytt pris på.

Man kan ju inte bara ta mer betalt för att man själv tycker att man är värd det!

Jag skall höra med min hantverkargubbe ikväll så ska du även få höra vad han säger.

Maria

Anonym sa...

Hm, det där låter ju inte kul alls... Hoppas VERKLIGEN att han inser sitt oproffsiga sätt och att ni slipper betala något överpris! Jag har ju absolut ingen koll på sådana där saker, men jag ville passa på att tacka för din senaste kommentar! Jag har varit inne på Slettvolls hemsida och håller verkligen med - supersnyggt!!

Häng i nu och ge er inte!
Kram

Tess: sa...

På allvar? Han måste ju vara helt dum i huvudet... Om det hade varit halvdant gjort, hade ni fått betala mindre då? Nä, han ska inte ha ett öre mer än ni kommit överens om!

Kram

Maria sa...

Hej Ulrica,

nu har jag bett min gubbe läsa ditt inlägg och utefter det (och även din kommentar på min blogg) anser även han att ni inte ska betala mer än de 75 timmar de har arbetat.

Dessutom ska ni hålla inne med 10% av fakturan till stomresningen är besiktigad.

Det är bara att hänvisa till konsumentköplagen. Där har kunderna stort stöd!

Lycka till nu.

Kramar Maria