söndag, oktober 19, 2008

Skärpning Vallsjöhus!

Här kommer ett upprört och gnälligt inlägg så om ni inte har ork att läsa ett sådant ska ni nog sluta här!
Jag har nu kommit till den insikten att ett husbygge inte kan löpa på utan ett eller flera hinder på vägen. Det senast hindret handlar om en köksfläkt som inte kan monteras. I veckan när pappa skulle dra rör till den kommande köksfläkten insåg han att den kommer att hamna precis under en takstol! Bra jobbat Vallsjöhus! Det är väl ändå någonting som husleverantören och den som konstruerar huset ska ha koll på, vart takstolarna sitter. Vallsjöhus skulle kolla upp det och återkomma men som jag ser det så får vi rita om köket för du kan ju inte bara flytta på en takstol hur som helst. Vi får se vad de säger när och om de ringer tillbaka, det känns mer och mer som om vi ska ha koll på precis allt.

* Vi fick ringa till VVS killen och fråga efter ritningen till de reglage som ska sitta i varje rum till golv värmen. Den ritningen borde ju vara med från början i den konstruktionspärm vi fått men nej den fick vi ringa och be om.
* Det fanns heller inte med någon information om värmepumpen, den fick vi hämta från nätet. Ritningen vi har fått från Vallsjöhus stämmer inte så nu sitter ventilationsrören i taket fel. En riktig ritning på detta borde ju också varit med i konstruktionspärmen.
* När de kom för att dra in elen fick pappa gå ut och gräva fram elröret från utsidan och räta ut det eftersom det var för böjt för att kunna skjuta in en kabel i det.

Detta är bara några saker som jag iriterar mig på. Undrar hur det är att vara snickare på ett husbygge, får man sitta och dra ut ritningar från nätet och ringa runt och be om ritningar Då förstår jag om byggen tar tid och kostar en massa pengar. I dessa tider när nybyggarna minskar borde husleverantörerna vara mer rädda om sitt rykte och ta hand om de som faktiskt köper hus från dem.
Jag säger bara skärpning Vallsjöhus!

4 kommentarer:

Vimsingen sa...

Jag förstår att ni är arga. Man förväntar ju sig att de som som bygger hus hela dagarna ska ha koll på sådan saker.
Styrkekrammar till er!
/Vimsingen

Fyra årstider sa...

Oj vad jobbigt. Tävlingen är avslutad hos mig, nu finns en ny.
Kram Lotta

Tess: sa...

Du är inte ensam, vi har fått vår beskärda del av problem som vi ska ta med Vårgårdahus i veckan... Håll ut bara, det gör vi!

Maria sa...

Man tycker ju att de borde ha koll men nej, tydligen ska kunderna veta allt själva:(

Det är bara att stå på sig och kämpa för sin rätt, vilket egentligen är helt sjukt.

Kämpa på, hoppas allt löser sig ändå!

Kramar Maria