fredag, oktober 17, 2008

Ovanlig födelsedags sång

Denna vecka har riktigt rusat fram och det har varit mycket att göra. Vi har först och främst haft kalas för Alexander som fyllde tre år i onsdags! Han har kommit in i en fas där han inte vill göra någonting. Han ville således inte fylla år, ha kalas och få paket. När gästerna kom började han storgråta men det gick som tur var över efter en stund och då var det helt plötsligt okej med kalas och paket! Humörsvängningarna på en treåring är inte att leka med!

Det blev ett bra kalas till slut med en lite ovanlig födelsedags sång. När vi hade tänt ljusen i tårtan frågade jag honom vad vi skulle sjunga och han svarade "I ett hus vid skogens slut" och den fick det bli! Vi hann sjunga "Ja må han leva" också innan ljusen blåstes ut. Detta är kanske den sista födelsedag vi firar i detta hus. Tänk vid nästa födelsedag kanske vi får plats att fika i samma rum allihopa!
Tack alla ni som har varit och firat Alexander i veckan!

I torsdags kom andra leveransen till huset och vår vvs kille drog in rören i våtutrymmena. Andra leveransen bestod mest av lister och fönsterfoder. Nu är i stort sätt all gips uppsatt i huset. I helgen ska de sätta gips och tak i garaget och sen ska det sprutas ull. Pappa åker hem nästa vecka för nu finns det inte jobb åt honom hela dagarna. Vi får vänta lite med att måla och spackla eftersom det fortfarande är för fuktigt i huset, vi funderar på att sätta in en avfuktare. Elen ska kopplas in nästa vecka och sen kan vi sätta dit lampor. Vi har faktiskt bara haft huset i fem veckor och redan har så mycket gjorts!

Jag avslutar med en bild på födelsedagsbarnet, ha en trevlig helg!

6 kommentarer:

Maria sa...

Grattiskramar till Alexander som fyllt år. Och grattiskram till dig Ulrika som haft födelsedag:)

Dom är roliga de små liven;) Alla åldrar har sin tjusning.

Ni har VERKLIGEN kommit långt på bara fem veckor med tanke på att ni bygger själva. Ibland undrar jag varför det tog sådan tid för oss jämfört med andra faktiskt. Nåja, det fanns ett slut och nu sitter jag här i mitt hus som blev som jag ville ha det;)

Ha en underbar hösthelg!

Kramar Maria

Tinnar och torn sa...

Grattis i efterskott :o) Kan inte annat än småle åt "humöret" kommer såväl ihåg hur det kunde vara...Underbart! Kram Petronella

Fröken Fräken sa...

Ja, har man fullt upp med så stora bitar som att bygga hus, så är det nog svårt att ha energi över till att genomföra mer pysselbetonade idéer. Men skriv ner alla idéer du kommer på, och spara till sedan... ha en härlig fredag!

Ina sa...

Grattis i efterskott från mig med....
även jag småler lite över hur de kan vara - barnen.. och jag kan ju säga det att i mitt fall så har de humöret kvar - fast de är 17år... och lite svårare att hantera... en 3åring kan man bära iväg till sängen.. lite svårare med en 17 åring... som är 183 lång... *ler*
Du får ha en underbar helg!
Kram Ina

Anonym sa...

Ja, barnen de är för roliga de... härligt med lite spontana låtval och inte bara gå på det traditionella - det är väl jätte bra med "I ett hus..."! Kul att höra att ni hakade på och sjöng den tycker jag!
Tack för grattishälsningen av vårt tomtköp. Det känns jätte kul samtidigt som det känns väldigt långt borta med något hus att bo i på tomten också... Det är ju mycket som måste fixas nu innan det ens är aktuellt att gjuta grund så det är en lång resa vi gett oss in på... men, men, en vacker dag så...
Ha en skön helg!
Kram

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Tack för att du ville tävla hos mig på Peppar och Vanilj! Tyvärr vann du ju inte denna gång, men jag önskar dig större lycka nästa gång! Håll ögonen på min blogg, snart blir det en ny tävling!

Trevlig helg!
Kram Tina