måndag, oktober 06, 2008

Möte med elektrikern

Igår hade vi möte med vår elektriker och efter allt strul med våra hantverkare var det skönt att få prata med en som är seriös, ärlig, kan sitt jobb och inte tar några överpriser. Vi gick igenom elritningen och det var många frågor som skulle besvaras angående den som: "vart ska ni gå in i huset och vilka lampor ska tändas då, hur vill ni tända spottarna i fönstren och var." Hjärnan arbetade på högvarv något som är svårt för mig vid nio halv tio på kvällen men till slut hade vi en plan som jag tror blir bra. Vi behöver få ordning på elen så att vi kan komma vidare med bygget och kunna sätta igen tak och väggar.

Under vår resa med elektrikern så har vi lärt oss nya ord att använda så numera kan vi fråga:
- Har ni potentialutjämnings skena i ert hus och använder ni ett astronomiskt ur? Ja det låter i alla fall bra när han pratar om dessa saker ;-)

Vi diskuterade utomhusbelysning också något som vi knappt tänkt på eftersom allt fokus just nu är på insidan av huset. Det är ju dock klokt att fundera på det om man vill ha el utdragen och i så fall vart. Nu fick vi fundera på vart vi ska gå in när vi kommer hem sent en kväll från krogen och det är mörkt ute och vart kissnödiga moster ska gå in när hon hälsar på och sover i friggeboden? Det är många beslut som ska fattas när man bygger hus och fort ska det gå!

Vi satt och tittade lite på utomhusbelysning när vi kom hem igår och jag tycker att sån här belysning är fin:

Bild från utelampor.se


Vi har funderingar på att ha en vid var sida om garageporten och vi har hittat några på Clas Ohlson till ett bra pris.

Vi får försöka sätta oss ner och diskutera lite mer på det här med utomhusbelysningen någon dag om vi kan få några minuter tillsammans. Nu kan i alla fall bygget komma vidare och det känns skönt. Snart är det dags att börja fundera på tapet och väggfärg, det går fort nu!

2 kommentarer:

Charlottas hemmaplaner sa...

Hej!
Jag kommer ihåg hur det var när vi hade vårt planeringsmöte med elektrikern. Ibland kände jag mig som ett ufo. Dessutom är det så mycket viktiga beslut som man inte ens visste om att man måste fatta. Puuuh!
Hur som helst. Vi valde också upp- och-ned armaturer till vår fasad. Super-snyggt och effektfullt. Efter att ha scannat marknaden fastnade jag för lampan Riga från Eglo. Inbillar mig att det är säkrare och mindre rostrisk om man köper från en firma som är specialiserad på lampor. Kolla också noga att armaturen som du väljer passar med lågenergi-lampor, det är inte alla som gör det...

Tess: sa...

Vi har också tittat på de lamporna! De är de enda snygga vi hittat till vettigt pris!