torsdag, november 20, 2008

Varning för dessa entreprenörer!

Nu i veckan har det hänt en del saker ute i huset. Det har satts upp väv och målats på väggarna i tvättstugan och vår plattläggare har börjat med golvet. Tanken var att vår VVS kille skulle komma och koppla på golvvärmen därför har vi lagt plattor där pannan ska stå. Nu har vår "härliga" VVS kille valt att inte komma med den motiveringen att han inte har lust att åka hit bara för den lilla saken! Åhh vad trött jag blir på dessa entreprenörer.

Vi har anlitat tre företag via Vallsjöhus, tre företag som Vallsjöhus har tipsat om, förhandlat kontrakten med och som ska vara "bra killar", två av tre företag har strulat till det på ett eller annat sett. Ska ni bygga med Vallsjöhus så se till att inte anlita Smålands Grund Teknik eller RK Bygg i Vetlanda. Dessa företag är bara ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt, de är varken intresserade av att göra ett bra arbete eller ha en bra kundkontakt. Småland Grund Teknik har dessutom helt handlat på eget bevåg med påföljden att vårt hus ligger 30 cm lägre än kommunens riktlinjer.
Så nu fick jag det sagt också, skulle inte rekommendera dessa entreprenörer till någon!

Det positiva är dock att själva husbygget går framåt. Nu är det spackling och målning som gäller. Vi har satt in en avfuktare i huset så att vi kan lägga golven snart och hämta hem köket som står hos Andreas bror. Våra plattläggare håller på med underlaget i våtutrymmena och de har än så länge gjort ett kanonjobb, de har vi dock anlitat själva.

Nymålade väggar och klinkers på G.

Underlag på väggarna i barnens WC.

Tillägg: Tyvär så gör inte Vallsjöhus mycket för att hjälpa oss, de har ju i stort sätt fått alla sina pengar av oss och troligtvis så fortsätter de att rekommendera dessa entreprenörer till sina kunder.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt kakel ni har valt till badrummet! Vad surt att det har strulat så pass för er:( Hoppas att ni klagar ordentligt hos Vallsjöhus så att de är på de andra företagen om att skärpa till sig och att ni förhoppningsvis kan få någon kompensation för allt strul. Hur som helst så är det ju inte så värst lång tid kvar för er nu.... dags att börja räkna ner snart;)

Ha det gott!
Kram

Vimsingen sa...

Så trist! Man tror ju att det så stort företag vet vad de rek för folk.
/Vimsingen

Charlottas hemmaplaner sa...

Vad tråkigt! Hoppas att MÅNGA framtida husbyggare läser detta!!!!
Kram
//Charlotta.

Helena sa...

Hej!
Det låter verkligen inte kul.Tråkigt när det inte fungerar bra.
Måste bara säga att ert kakel och klinker ser jättefint ut.
Ha det så bra.
Kram Helena

Lallis - liv och leverne sa...

Men fy vad trist!
Kram på dig.
/Lallis

Tess: sa...

Hejsan! Ni är inte ensamma med problem när det gäller husbygget, jag känner med er. Har inte ens orkat ta upp det på bloggen ännu men vi har en del ouppklarat med Vårgårdahus som de i dagsläget inte verkar vara så intresserade att lösa! Vi håller nu inne slutfakturan tills det händer nåt, har betalt en symbolisk summa på 20000 bara... Fick tipset av besiktningsmannen som varit hos oss. Han sa att det är det enda språk de förstår, pengar pengar! Hoppas allt går bra!