onsdag, november 05, 2008

Sliten,,,

,,, tvåbarnsmamma är vad jag är just nu. Vi visste att det skulle bli en tuff höst med husbygge och småbarn. Kanske är det inte den mest lämpliga tid i vårt liv att bygga just nu med en liten bebis fast när vi fick möjlighet att köpa denna fina tomt så kunde vi inte säga nej.

Just nu när vi är mitt uppe i byggandet så är det slitit, att aldrig få se sin sambo, att få sköta hemmet helt själv och att aldrig få sova mer än två timmar i ett sträck. Jag försöker se framför mig hur vi sitter i vårt varma fina hus framför brasan och myser, det är bland annat det som får mig att orka. Mina små dagliga surfstunder hjälper också till, att få drömma sig bort ett tag och föreställa sig det färdiga resultatet.
Den här fina att lägga veden i skulle passa perfekt till den nya spisen!

Vedkorg från Maze international.

Här kommer slutligen en liten historia som visar hur mycket husbyggandet påverkar vår familj.

Alexander pratade med faster i telefonen idag och faster låtsades att hon var tomten. Alex köpte det fullt ut och var väldigt förundrad över att han pratade med tomten i telefonen. "Tomten" frågade Alexander vad han vill ha i julklapp och min son svarar:
- En lekpark och ett stort hus till mamma!
Om det vore så enkelt så hade jag önskat mig ett färdigt hus av tomten för länge sen :-)

7 kommentarer:

Lyckan Vinkel sa...

Hej. Låter tufft det där. Kan tänka mig att det är en riktig prövning.
Kämpa på!!!
Kram Jessica

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Förstår dej precis och då har jag ändå ingen liten bebis att tänka på. Tror att det är mörkret med. Men Hejaheja, fortsätt tänka mysiga brasstunds-tankar. Styrkekram över cyberspace kommer farandes här/ Petronella

Anonym sa...

Men åh, vad gulligt av Alexander att önska ett stort hus till sin mamma!!
Jag har ju inte byggt något hus (ännu...) så jag vet ju inte riktigt hur mycket det måste vara att hålla reda på i huvudet och med att få allt flyta på med bygget... MEN jag har ju haft småbarn och det är ju så att det är ett sjå i sig... Ibland är ju allting bara för mycket! Men hoppas nu att du kan ha de här goda och positiva bilderna på er i huset när det är klart och att du ändå kan se ett slut på byggperioden! Det är ju inte så himla långt kvar nu!!
Himla snygg vedkorg du hade hittat där förresten!

Ha det gott nu och om du får tillfälle - unna dig något själv idag! Det är du värd.
Kram

Fröken Fräken sa...

Ja, jag har ju aldrig byggt hus, men väl bott i villa stora delar av mitt liv, och det är mycket jobb!! Men man får väl försöka fokusera på det färdiga resultatet, och se små ljusglimtar under resans gång.
TAck för scraptipsen, jag irrar runt för fullt och kollar!! :-)

Maria sa...

Här kommer lite peppilepepp!

Trots att jag inte haft någon bebis under min byggperiod så förstår jag vad du går igenom nu. Ända trösten är att när du väl sitter där i ditt fina hus och myser framför brasan så kommer du ändå att känna att de perioden som var tung under byggtiden trots allt gick väldigt fort!

ps. vilken gullig story;) Ds

Styrkekramar Maria

Ellas Inspiration sa...

Hej!

Äntligen får jag en stund över att hälsa på och säga att det är verkligen jätteroligt att du är med och tävlar om grytvantarna!

Imorgon drar jag en lycklig vinnare...

Lycka till!

Kram Karin

Anonym sa...

Ville bara titta in och önska trevlig helg!
Kram