tisdag, november 04, 2008

Husbygget så här långt

Jag kände att det var dags för en liten husbygge uppdatering. Det händer mycket saker nu så för närvarande gäller det att koordinera så att allt flyter på.

* Vår elektriker har kopplat in i stort sett all el invändigt så nu kan vi slå igen resterande tak och väggar. Vi har även blivit av med byggströmskåpet som bara stod ute och tickade pengar.
* I veckan kommer kakelkillen och lägger klinker där värmepannan ska stå så att vi kan koppla på golvvärmen så snart som möjligt. Det är riktigt rått och ruggigt i huset just nu
* Värmepannan kommer i veckan.
* Lösullen ska sprutas denna vecka.
* Köket kommer idag! Då det är så fuktigt i huset får köket bo hos Andreas bror tills vi får upp lite värme i huset.

Förra veckan kom också denna skönhet!

Andreas fick ensam bära in kaminen i huset då budkillen bara dumpade av den vid vägkanten. Han jobbar och sliter hårt min kära sambo. Jobbar till fyra på jobbet varje dag sen kommer han hem äter och åker ut till huset och jobbar fyra timmar till i mörker, kyla och fukt. På helgerna är han vid huset hela dagarna. Han förtjänar en riktig semester när huset är klart, eller i mista fall ett långt bad eller en kväll i bastun med några öl.
Puss på dig älskling jag är så stolt över dig YYY

Jag avslutar med en liten utsiktsbild från vardagsrummet!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja han verkar onekligen vara duktig din sambo! Vad härligt det blir för er sedan när ni har flyttat in i ert varma, härliga hus att få tända en liten brasa om kvällen och krypa upp tillsammans i soffan och bara... vara!
Ha det gott!
Kram

Anonym sa...

Härligt att det går framåt! Du den där utsikten skulle jag ge mycket för :). Hos oss är det bara lera och åter lera. Härligt med grönska!

Florist-javisst sa...

Vad roligt att du tittade in till mig, så jag hittade hit. Vad spännande med husbygge. Något att se fram emot. Kikar in igen, för att se hur det går för er!
Lycka till! /Maria.

Helena sa...

Hej! du har blivit utmanad! http://mesamou.blogg.se/2008/november/utmanad.html Ha en bra dag!

Fröken Fräken sa...

Oj, det är mycket på gång hos er! Jag ska nog inte klaga över hur mycket som behöver städas här hemma, jag behöver ju inte spruta någon lösull här åtminstone!!
Håller på och försöker ta mig från soffan...

Lallis - liv och leverne sa...

Vad kul att se framstegen:)
Ha en fin dag.
kram Lallis

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Ja den skönheten kommer ni att ha glädje av mååånga gånger! Det är livskvalitet att sitta och se in i elden...med en kopp kaffe, the eller en liten konjak ;D Jag älskar det! (vi har turen att ha 2 i vårt hus dessutom)

Kul att du vill vara med och tävla hos mig! Jag önskar dig lycka till!

Kram Tina

Charlottas Hemmaplaner sa...

Jag beundrar alla som orkar bygga själva! Din sambo är värd all uppskattning!
När beräknar ni att flytta in? Det går ju jättefort nu!
Kram
//Charlotta.