torsdag, november 13, 2008

Att sälja ett radhus.

De senaste två månaderna har det sett ut ungefär så här en vanlig vecka hemma hos oss:

Telefonen ringer i början på veckan:
- Hej det är Birgitta på Fastighetsbyrån nu har det ringt några nya intressenter, kan vi ha visning på ert radhus i veckan.
- Javisst säger jag med klämkäck röst för vad annat ska jag säga vi måste ju bli av med vårt radhus, NU!

Dagen för själva visningen tillbringar jag i ett stort och då menar jag STORT städstress. Har jag tur så kan jag lämna bort sonen några timmar annars får jag muta med TV, leka med vatten i diskhon eller något annat som han gillar för att han inte ska dra fram det jag precis har städat undan.
Har jag ännu mera tur så sover den lilla några timmar i alla fall och då kör jag stor racet, plocka undan, dammsuga, torka golv, skura badrum, diska, plocka bort leksaker på golvet igen tills jag är alldeles svettig.
När klockan börjar närma sig utsatt visningstid slänger jag på mig och barnen kläderna och lämnar ett super rent hem. Idag var vi dock hemma under visningen då spekulanten mest ville se trädgården i ljus. Mest, det betyder inte att jag slapp undan städracet inne, nej en liten titt ville hon ju ta inne också. även en liten titt kräver stora städracet.
Efter visningen går luften ur mig och jag blir så trött. Ja ja veckans visning är avklarad nu är det bara att vänta på att Birgitta ringer och säger att det har kommit till några ytterligare intressenter som vill komma på visning. Tänk om hon skulle ringa och säga att vi faktiskt har fått en köpare på vårt radhus. Nej det skulle aldrig gå vad skulle jag då göra i veckorna, hemmet skulle förfalla och samtidigt skulle det vara så skönt.

Håll tummarna för oss så att vi äntligen blir av med vårt lilla radhus så att jag får lite frid innan jag blir totalt utmattad av detta städande.

http://vitudden.blogspot.com/2008/09/fotat-och-klart.html

12 kommentarer:

Charlottas hemmaplan sa...

Hej!

Vet precis hur det känns! Gick igenom detta jobbiga i maj. Under en månads tid gjorde jag inte annat än städade och var arg på mäklaren. Mina stackars barn fick inte göra någonting. Det var en jättejobbig period, men desto skönare var det när det var över. Det kändes så lyxigt att stöka till det rejält!!!
Håller tummarna för att ni snart får sålt!!!
Kram
//Charlotta.

Vimsingen sa...

Håller tummarna! Att sälja ett hus är mycket mer stressigt än att köpa ett. Man har ju ingen koll....
/Vimsingen

Maria sa...

Hoppas att Birgitta ringer snart och säger de ord du vill höra!

Jag håller tummarna för att det skall gå bra:)

Kram Maria

Anonym sa...

Låter ju inget vidare roligt det där, med alla visningar vecka efter vecka. Hoppas nu verkligen att det är någon som köper huset snart!

Kram Malin

talludden sa...

Tack för din kommentar i bloggen. Känns skönt att veta att man inte är ensam om sina tankar.
Ha nu en skön helg!
Många kramar

Lallis - liv och leverne sa...

Håller tummarna för att det går bra!
Kram Lallis

Fröken Fräken sa...

Min brorsa håller på och försöker sälja sin lägenhet nu och det är ju inte den bästa av tider för sådant. Han slipper dock städa varje gång eftersom han redan har flyttat ur den - men desto mer vill han ju bli av med den. Förstår om du är helt slut av allt städande, särskilt när det känns som att man inte gör det för sig själv...

Här har nu snön bytts ut mot hällregn. Blir en härlig promenad...

Helena sa...

Hej!
Förstår att det måste vara jättejobbigt.Jag tyckte också att det var en jobbig tid innan vårt hus blev sålt.Som tur var gick vår försäljning snabbt,den var i maj innan försäljningen började gå långsammare.Håller tummarna för er att det blir sålt så fort som det bara är möjligt.Ha det så bra.
Kram Helena

Fyra årstider ♥ My Lovely Christmas Home sa...

Kan tänka mig hur det känns..jag har städångest inför mitt julreportage.
Kram Lotta

Leva som jag sa...

Håller tummarna! Ser väldigt fräscht ut, så det kommer nog gå som smort
kram och trevlig helg
Malin

Nettan sa...

Phu det låter hektiskt! Ska hålla tummarna för att ni nblir av med det snart!!
Kram Nettan

Mia sa...

Men åhh, det kunde ha varit jag som skrivit detta inlägg. Vet precis vad du menar. Det värsta tycker jag är stressen som det hela tiden innebär. Vi har även kommit så långt att vi haft budgivning och avhoppade budgivare men även kanske avhoppade köpare. Vi får se hur det blir. Jag hoppas att både ert och vårt hus snart blir sålt!

Lycka till!
/Mia (en annan husbyggare som råkade snubbla in här hos er)