onsdag, september 17, 2008

Trött på huset!

Det har gått en vecka sen vårt hus kom och jag är faktiskt lite trött på huset. Det är nog så att vi har pratat, planerat och drömt om det här huset i ett halvår nu och nu när det står där så liknar det faktiskt inte mina drömmar. Jag har drömt om hur huset kommer att se ut när det är färdigt och det som nu står på plats nu är ju bara ett tomt skal. Jag har lite svårt att tycka om huset just nu.
Jag tror att det är annorlunda för sambon eftersom han har sett fram emot själva byggandet och pratat mycket om det medans jag har pratat om tapeter och inredning. Pappa visade mig runt där inne igår och avslutade med att säga:
- Det är inte mycket kvar nu!

Inte mycket kvar tänkte jag skeptiskt. Fast det är ju bra att de som är där och sliter med byggandet tycker att det är roligt, att det går bra och att de ser att det inte är så mycket kvar att göra.
Jag kommer förhoppningsvis tycka om huset mer när jag kan börja se framför mig hur slutresultatet kommer att bli. Jag fick faktiskt en liten glimt av slutresultatet igår när de satte upp de färdigmålade vindskivorna. Vi har bestämt att måla alla vindskivor och brädor där hängrännorna ska sitta redan nu. Det gör det hela lite enklare sen i vår när vi ska måla huset att detta redan är gjort. Vår granne hade inte gjort det och de fick dels ta ner hängrännorna inför målningen och sen fick de gå och måla med liten pensel runt alla fästen, detta slipper vi nu.

En annan stor anledning till att jag inte tycker så mycket om huset just nu är att vår grundentreprenör har klantat sig ordentligt. I korta drag har det resulterat i att huset ligger 30 cm lägre än rekommenderat, detta gör att huset är alldeles för lågt i alla fall i min ögon. Eftersom huset ligger i en liten slänt kommer vi få gräva ut runt huset för att få fall från huset och föra att kunna anlägga en trädgård. Detta kommer att bli mycket mer arbete än vad vi hade räknat med och huset hade känts mycket bättre om det legat en bit upp.

Jag blir faktiskt lite ledsen när jag stå och tittar på vårt fina hus som inte alls ligger så fint som det skulle kunna göra. Därför är jag lite trött på huset just nu och hoppas på att någonting skall hända som ändrar på denna känsla jag har just nu.

Här kommer i alla fall några bilder på ena gaveln med färdigmålade vindskivor.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Den kommer och går den där känslan av att "ja, det här är faktiskt det där fantastiska huset som vi har väntat på". Just nu (två månader kvar till inflytt för oss)när det börjar hända saker i huset såsom målning och kakelsättning som borde vara hur kul som helst att se, känner jag bara - låt det bli klart! Jag är klar med min husoprocess och vill bara ha allt klart nu. Och alla småinköp och trix med brevlådor och badrumshängare - ja, de har också tappat sin tjusning lite. Men i morgon kanske jag säger något annat ;). Hoppas att Du hittar känslan igen!

Anonym sa...

Men å så tråkigt Ulrika, att det känns så tokigt med att huset hamnat lite lågt. Hoppas verkligen att du kan se hur fint ni ändå får det - det blir ett toppen hus! Du ska se sedan när ni väl fått gräva ut lite och på med gräsmatta och planteringar så kommer det nog att se jätte fint ut!

Många, många kramar

Vimsingen sa...

Det går över! När jag köpte min förra lägenhet var jag först superlycklig över att ha vunnit budgivningen. När jag sen kom in i den tomma lägenheten med nycklarna i min hand tänkte " vad har jag gjort?" Var det allt jag fick för 1,3 miljoner? Är den inte väldigt liten?

Men det gick över när jag fick sätta min prägel på lägenheter.

Så kommer det vara med huset också.

Det går över!

/Vimsingen

Charlottas hemmaplaner sa...

Jag tror att det är ganska vanligt att känna sådär. Att bygga hus är ju en sådan intensiv tid så man inte alltid hinner "i kapp" med känslorna. Detta gör att man deppar ihop emellanåt. Jag är övertygad om att det går över. Ditt hus är jättefint och kommer att bli ännu finare med lite inredning och fix runt ikring. Låt det ta tid!
//Charlotta.

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Det är en väldig Berg- och dalbana detta med att bygga hus. Det är inte enbart en dans på rosor och man tvivlar ibland på att det kommer bli så fint som man trott. Men jag tror att man kommer att älska sitt hus sen när det är klart...även om det inte är helt perfekt:o) Alltid är det väl något man inte är supernöjd med tyvärr. Håller tummarna för att du snart hittar gnistan igen :o) Kram Petronella