måndag, december 15, 2008

Vi jobbar på!

Det har varit lite tyst på bloggen ett tag och det beror helt enkelt på att vi har fullt upp med huset. Vi har lagt i ytterligare en växel nu för att bli färdiga någongång. Det känns nära med ändå så långt bort just nu. När vi inte äter, sover, jobbar eller är med barnen så har vi fortfarande strulet med grunden att tänka på.
Nu har det visat sig att det inte bara är vår grundkille som inte vet vad han håller på med även kommunen har klantat till sig. Vårt hus ligger 30 centimeter lägre än vad bygglovet säger. Vår grundkille säger att han följt Vallsjöhus rekommendationer, Vallsjöhus säger att det är kommunens beslut som gäller och nu VET INTE kommunen vilken höjd de har satt ut huset på! Utsättaren hävdar att han fått ett papper om att huset ska sänkas av vår bygghandläggare, vår bygghandläggare säger att han inte har skrivit något sådant papper och mitt i allt står vi och undrar vad som händer!
Imorgon ska vi hämta en kopia på det senaste pappret på kommunen så får vi se vad det står där. Någon har uppenbart gjort fel någonstans men ingen vill erkänna att det var de utan skyller ifrån sig! Åhhh vad trött man blir och mitt i allt detta har vi faktiskt ett hus att bygga på och en familj att ta hand om.

I helgen har vi monterat kök så nu är det fortsatt målning och tapetsering som gäller. Här kommer lite bilder på köket som det ser ut idag!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Buu för alla surmuppar som inte tar sitt ansvar och ser till att det ordnar till sig för er på ett snabbt och smidigt sätt.

Jaa till ert kök! Så snyggt ni kommer att få det! Hoppas att ni kan se bortom alla tråkigheter som ni stöter på längs vägen och kan se hur fint ni kommer att få det när allt är klart och era barn tassar runt på sina små fötter i ert nya fina hus!

Ha det gott!
Kram

Tess: sa...

oj oj oj - hoppas det löser sig imorgon!!! Hos oss är nu äntligen lösullen på plats, till helgen kan vi förhoppningsvis lägga golv och sen är det "bara" montering av kök och dörrkarmar kvar... och lite lister men de tar vi när vi flyttat in! Lycka till!