söndag, december 07, 2008

Har ni några tips?

Bild från GettyImages.
Min pappa har som bekant sagt upp sitt vanliga liv, lämnat sin sambo i Stockholm och flyttat ner till oss under hösten för att hjälpa oss med vårt husbygge. Han har bott i en husvagn på tomten och bara varit hemma i Stockholm vid ett tillfälle under byggtiden. Hans hjälp har varit ovärderlig för oss både han kunskap om husbygg (han har byggt tre hus tidigare) och hans praktiska hjälp. Utan pappa hade Andreas i princip fått jobba själv vilket hade tagit mycket längre tid.

Nu börjar husbyggandet lida mot sitt slut och pappa kommer flytta hem till Stockholm till jul och då vill vi så klart tacka honom. Min pappa kräver inte mycket, han har hjälpt oss på eget bevåg, vi har inte ens frågat honom om hjälp men vi vill ju ändå visa honom vår uppskattning. Vad köper man då till någon som inte vill ha något materiellt och inte har några stora intressen?

Vi har funderat och funderat och kommit fram till att vi vill bjuda pappa med sambo (hon har ju varit utan honom i ett antal månader nu) på en god middag. Det är nu ni kommer in i bilden, vart i Stockholm ska vi bjuda dem? Pappa gillar vanlig husmanskost, det ska inte vara någon konstig mat (kinesiskt, indiskt osv) helst en restaurang där man kan få sig en god köttbit. De bor i Upplands Väsby och har stuga utanför Norrtälje, har ni Stockholmare något förslag eller kan man köpa något presentkort som gäller på fler restauranger? Jag har ingen aning och skulle bli glad för lite goda råd.

Tack på förhand! Y Y Y

6 kommentarer:

Maria sa...

Hej Ulrika,

mitt tips om din pappa gillar gott grillat kött är att ta dem till Melker Andrssons Grill på Drottninggatan i Stockholm. Maten är supergod, servicen helt okej OCH inredningen och miljön i restaurangen helhäftig. När ni ätit klart ber ni att få flytta till en av deras myshörnor för att ta dessert och kaffe. Mums och mysigt;-)

Det tror jag blir superbra till personerna som gjort så mycket för er och inte vill ha "betalt"

Lycka till

// Kramar Maria

Fröken Fräken sa...

Hihi! Jag tänkte föreslå precis samma ställe som föregående, nämligen Grill!! Främst för att jag verkligen inte har någon bra koll på restauranger i Sthlm, jag shoppar hellre. Men där har jag ätit och de har god mat och inte för "konstig" eller krånglig mat, och helhäftig miljö.
(och vilken smäll pappa du har! Min ställer också upp med massor av saker, fixar och grejar och jag är väldigt tacksam, särskilt som jag inte har någon mamma i livet längre)

Maria sa...

Hej igen, har faktiskt varit på stan och firat svärsons födelsedag med middag på just grill;-)

Säger det igen...helhäftigt ställe med jättegod mat! Tror absolut att din pappa med sambo skulle trivas och gilla upplevelsen man får av att besöka grill!

Nattinattikramar från en proppmätt Maria;-D

Giesela sa...

Hej hej, trevligt att läsa din blogg. Jag har ett förslag på ställe dom kan ätapå . Ett gals i Norrtälje har toppen bra mat. På G är inte heller så dumt också den ligger i Norrtälje. Sedan har vi hotell Havsbaden med en underbar miljö. Ha en fortsatt trevlig vecka kram Giesela

Fröken Fräken sa...

Kul, att tipset verkade bra! Vi satt i den avdelningen på Grill med Linne och 1700-tals tema, det gillade jag! Och som sagt, det grillade är smask där!

Malin sa...

Grill är säkert toppen även om jag inte haft nöjet att äta där. Är husmanskost hans grej så finns även Prinsen en äkta klassiker! Biff Rydberg, Wallenbergare eller hemlagade kroppkakor, mums! Sedan kan du köpa biljetter till the Producers på China, mycket trevlig underhållning.
Snöiga hälsningar från Hallstahhamar (men jag åker hem i eftermiddag;-)
Hälsar
/Malin