onsdag, februari 18, 2009

Vacum.

Utsikten från vårt vardagsrumsfönster.

Här hemma har luften gått ur oss helt, efter en hektisk höst så orkar vi inte göra mycket just nu. Vi har fortfarande många kartonger kvar att packa upp men de får vänta. Det är skönt att bara vara när Andreas kommer hem från jobbet, tids nog blir vi säkert färdiga. Vår lilltjej har börjat ta sig fram på egen hand nu så här i kök och vardagsrum där vi är om dagarna är det undanplockat så att hon kan röra sig fritt, det får räcka för nu ;-)

Att vi inte har packat upp allt gör dock att det inte finns så mycket att visa härifrån än men barnens allrum är i alla fall i ordning. Här står soffan vi hade i radhuset och så småningom skall det vara här som man är när man ska titta på Bollibompa och Scooby Doo.




Här har vi fått upp både gardiner och tavlor.

Glöm inte att HM släpper sin HM Home kollektion imorgon!

Y Y Y

torsdag, februari 12, 2009

Lite värmande inspiration i snöyran!

Idag har det snöat hela dagen och det är mysigt men blåsigt så jag och barnen är inne i värmen och myser. Vi har bland annat roat oss med kojbygge, Scooby-Doo på TV och spaning ut på plogbilar och snön, vi kan utan problem fördriva en dag med att i princip inte göra någonting.
Om snön ligger kvar i helgen vilket de säger att den ska göra så har vi tänkt oss en lördag med pulkaåkning och varm choklad. Vi får inte så mycket snö här nere så vi får passa på när vi väl får det. Alex har faktiskt aldrig åkt pulka i backe så vi får hålla tummarna att det ligger kvar lite snö i helgen. Jag som är van med lite snöigare vintrar hemifrån tycker det är väldigt mysigt när det snöar, det blir så ljust och vackert ute då.
Här hemma börjar vardagen så sakta komma tillbaka till oss med middag i lugn och ro tillsammans på kvällen och en och annan film i soffan med en kopp te. Det är fortfarande väldigt mycket kvar att packa upp och göra i ordning, allt i huset är inte klart än men vi känner att vi behöver ta det lite lugnt ett tag nu. Det kommer nog ta ett tag innan vi helt kan slappna av och känna oss som hemma, här om dagen sa Alexander:

- Mamma jag vill åka hem till radhuset.
- Men vi bor ju här nu i huset, svarade jag
- Jag vill hem till radhuset, jag vill inte flytta till huset mer.
Som sagt det tar nog ett tag innan detta är hemma på riktigt!

Jag hittade ett hem på Hemnet idag som inte alls är min stil egentligen men det är något som lockar ändå. Jag kanske skulle våga lite mer när det gäller inredning för detta är riktigt glamoröst och läckert. Titta bara på den fina kökstapeten från Cole and son!



Ha det så mysigt i vintervädret!

YYY

onsdag, februari 04, 2009

Fullständigt kaos!

Nu har vi flyttat in i vårt nya hus! Just nu sitter jag vid köksbordet och surfar på ett bredband som vi enligt Telia inte har inkopplat än men surfa går det att göra i alla fall. Den senaste veckan har varit fullständigt kaotiskt men nu har det lugnat ner sig lite. I torsdags sov vi första natten i huset och hela helgen har vi städat radhuset. Jag kan inte förstå vad alla kartonger och skräp kommer ifrån. Vi flyttar från 80 kvm till 145 kvm + garage och ändå är garaget helt fullt och huset med, här ska det rensas och slängas en massa saker.

I måndags var vi på Fastighetsbyrån och sålde vårt radhus och det kändes faktiskt lite sorgligt. Vi har trivts så bra där och båda barnen är födda där, vi kommer ha många fina minnen därifrån. Nu går vi in i en ny fas och jag kan inte riktigt förstå att vi bor här i vårt hus!

Jag har tagit lite kort på huset som det såg ut innan vi flyttade in allt, det är således inte lika tomt och städat idag ;-) Håll till godo så återkommer jag när jag kommit ut ur flyttdimman!
Y Y Y

Alexanders fina rum!

Vår hall med mormors soffa och min fina lampa.

Vardagsrummet med fönster mot vattnet.

Vardagsrummet åt andra hållet med tapeten jag älskar!

Kaminen på plats.

En liten blomma vi fick av grannen.