onsdag, januari 28, 2009

Imorgon flyttar vi!

Det har varit lite tyst på min sida ett tag och anledningen är att vi är i full gång med flytten! Vi har redan flyttat lite smått i veckan men imorgon flyttar vi oss själva också, första natten i huset! Besiktningen gick bra och värderingen likaså, vi kommer inte behöva ta något topplån :-)
Imorgon ska vi även till banken och få bort kreditivet, i helgen blir det städ av radhuset och på måndag lämnar vi vårt gamla hem. Vi har med andra ord fullt upp!

Från och med imorgon har vi heller inget bredband och vi får se hur länge Telia behöver på sig att koppla in det. Så tills vidare kommer det att vara tyst från mig men jag återkommer med bilder på huset.

Må väl! Y Y Y

fredag, januari 23, 2009

Slutbesiktning

Idag är det slutbesiktning på huset och till helgen kommer vi börja flytta in! Det har gått riktigt fort på slutet och nu är det äntligen ett HEM och inte en byggplats. Vi har fortfarande lite kvar i köket och förhoppningsvis kommer den sista leveransen från Ballingslöv idag. I helgen ska pappa och Andreas montera kaminen och sen åker pappa hem till Stockholm igen.

Igår hade vi värdering på huset och det var samma som har sålt vårt radhus som var ut. Det verkar som om vi får ett väldigt bra värde på huset.

Jag återkommer snart med bilder på härligheten Y Y Y

måndag, januari 19, 2009

Golvet är klart!

Efter ytterligare en intensiv helg i huset så har vi numera ett parkettgolv att gå på i hela huset! Så fort golvet kom på plats så kände jag hur ett hem växte fram, det är stor skillnad på ett betonggolv och ett trägolv. Nu kliar det i fingrarna efter att få städa ordentligt, det ligger ett lager slipdamm över hela huset som jag vill få bort NU. I veckan skall lister upp så den stora rengöringen får vänta till helgen.
Jag befinner mig något sorts vakum just nu, jag har nog inte riktigt förstått att vi snart ska flytta. Här hemma är ingenting packat och dagarna går nästa som vanligt, det är ju mycket roligare att vara i huset och greja en här hemma. Är vi i huset så får vi ju faktiskt vara tillsammans hela familjen också.

I fredags morse vaknade Alex innan Andreas han gå till jobbet och säger förvånat till sin pappa:
- Vad gör du här hemma? Hans pappa svarade med att han bor här.
- Jaha, svarade hans son då.
- Ska du gå till jobbet jobbet nu och sen ska du jobba på huset, fortsatte Alex.
Ja det är inte mycket vi har sett av vår pappa/sambo det senaste halvåret, vi får ta och låsa in oss i det nya huset och bara umgås sen när vi är på plats.

Här kommer lite fler dammiga bilder från huset. Ha en trevlig vecka!
Y Y Y

Nu är samtliga tapeter på plats och lister är på G.

onsdag, januari 14, 2009

Nu har vi ljus!

När vi kom ut till huset ikväll så var lamporna tända utanför huset, så fint! Inne i huset jobbade elektrikern med lite småfix och även här var det tänt lite här och där. Alexander gick runt och sa åhhh i alla rum som om han aldrig hade sätt lampor förut.

Idag har vi även fått in vatten och avlopp så nu kan vi gå på toaletten, dricka vatten och även ta oss en dusch om vi skulle bli väldigt smutsiga. Nu är det i princip "bara" golvläggning kvar och sen ska jag städa. Jag ser riktigt framemot att få inviga centraldammsugaren och våttorka alla golv ja tom fönsterputsning ska bli roligt!

Badrummet och Wc:n blev jättebra både med kaklet, möblerna och de infällda led lamporna. Jag fick ett litet ryck och ställde upp den fina hjärtlampan som vi fick i julklapp av lillebror i vårt sovrumsfönster och den passade perfekt. Om två veckor flyttar vi in!

Vägghängd toalett och handfat, bara spegeln fattas och städningen ;-)

Dusch i badrummet och en skymt av bastun.

Lilla toaletten, här kan man se pyttespotten i fönstret och i taket. Denna toalett är lika stor som den vi har i radhuset idag och där har vi en tvättmaskin också.

Kommod och spegel i lilla badrummet.

Vårt sovrum med den fina hjärtlampan.

tisdag, januari 06, 2009

Färdigkaklat!

Idag har vår kakelsättare kaklat färdigt badrummet så nu är det bara fog som fattas i badrummet och på lilla toaletten, det ska göras imorgon och sen är det klart! Tvättstugan är färdigfogad så nu är det förberett för inkoppling av vatten och avlopp som ska göras nästa vecka. Tänk om en vecka behöver vi inte gå bakom jordhögen eller åka hem när det trycker på ;-)

Klart för fogning och städning ;-)

Tvättstugan är klar, nu ska det bara städas lite innan vi möblerar.

Emilias rum är också nästan klart, nu ska lister på plats och dörren sättas dit. Vi vill ju inte ha skitiga byggjobbare springandes på det nya fina golvet!

Det blev så fint med hjärttapeten, rummet känns varmt och ombonat!

Imorgon ska golv läggas i vårt sovrum men eftersom Andreas börjar arbeta imorgon igen så blir det nog mycket kvällsarbeten framöver. På fredag kommer pappa hit igen för att hjälpa oss med slutspurten och inkoppling av kaminen.

Golv på G i vårat sovrum.

Taken främst i vardagsrummet/köket är fortfarande inte helt bra men vi har beslutat oss för att låta det vara och eventuellt göra något åt det så småningom. Om vi hade vetat att det var så svårt att få till släta tak så hade vi valt något annat. Taken kan vi dock göra något åt efter hand om vi vill så det är inte hela världen. Inte många dagar kvar nu, jag kan inte riktigt fatta att om en månad ska vi bo där ute!

söndag, januari 04, 2009

Ingen jullledighet här inte!

Denna julledighet har det inte blivit mycket ledigt, Andreas har varit ute i huset och arbetat alla dagar förutom julafton och jag har försökt vara där så mycket jag kan. Vi har dock fått mycket gjort på den här tiden och nu kan vi bocka av fler och fler saker från att göra listan.

Igår var Alexander hos farmor och farfar så jag kunde vara där ute en lite stund, Emilia måste dock fortfarande vara med mig vilket gör det lite svårt att jobba på men vi gör så gott vi kan, Vi var hela 7 man i huset, så många har vi nog aldrig varit förut. Elektrikern var där och jobbade främst i köket, kakelsättaren lade klinkers i tvättstugan, Andreas tapetserade vårt sovrum och i Emilias rum fixades det med tapet, golv och lister.

Nu är det färdigmålat och tapetserat i båda barnens rum och i vårt sovrum. Igår började vi även att lägga golvet och kapa till taklister, vi har ju inte så många dagar kvar nu innan det måste vara inflyttningsbart. Kommer vi att hinna, ja det är frågan det!

Här kommer lite bilder från huset så här långt. Det ser ut som om det är fläckar lite varstans men det är bara byggdammet som flyger omkring i huset :-) Jag ser faktiskt fram emot att få städa ordentligt!

Hyllor på plats i lilla förådet.

Vår fina tapet och råspontvägg i sovrummet.

Färdigtapetserat i sovrummet.

Klart för golvläggning i Emilias rum.